DNVGL.com

Breadcrumbs

Energeia Energy Day 2018

DNV GL is proud to be the lead sponsor of this major energy event for Dutch energy professionals

Contact us:

Thijs Smudde Thijs Smudde
Communications Advisor
SHARE:
PRINT:
EED 2018

Event Information

  • Where:

    Amsterdam, Netherlands

  • Venue:

    Hotel The Grand

  • Attend: Event venue

On June 21st Energeia will organize the Energeia Energy day: the event for the Dutch energy professional. DNV GL is proud to be lead sponsor of this event. Register here to join us.

Dutch info on DNV GL's hosted workshop:

In de transitie naar een duurzame energiehuishouding staat het succes van (offshore) wind en zon centraal. Grootschalige integratie zorgt voor uitdagingen aan het verdienmodel voor deze projecten en vraagt aan de technische kant om flexibiliteit van het power grid om te kunnen compenseren voor de variabiliteit in vraag en aanbod. Een uitdaging die we met alle spelers op de energiemarkt moeten oppakken

Tot 2030
In onze eerste sessie gaan we kijken welke rol de industrie kan spelen / wat de industrie kan doen om de economische en technische integratie van wind en zon te bespoedigen. Hoe ziet de korte termijn toekomst eruit, welke flexibiliteitsbehoefte is er en wat kan de industrie daarin betekenen? We presenteren een aantal opties en ook belemmeringen die we in de praktijk tegenkomen als industrie en renewable sector de handen ineen slaan, zowel economisch als technisch.

Na 2030
In het tweede deel kijken we naar de langere termijn: hoe ziet het er na 2030 uit? Met de vlucht die offshore wind gaat nemen, zijn er verschilende opties mogelijk voor de flexibiliteitsuitdaging: van het ontwikkelen van een power to gas value chain tot grootschalige opslag in de vorm van bijvoorbeeld een energie-eiland.

<meer info volgt>